Gran IL

Klatring

Klatring

Velkommen til Gran IL – klatregruppa

Klatregruppa er endelig i gang og vi gleder oss til å få flere medlemmer. Vi er foreløpig i en sped start og veien må bli litt til mens vi går. Vi vet at det er mange som er gira på å komme i gang med klatring, men pga sikkerhet så må en del kriterier være på plass før du kan bli med å klatre. Les mer i teksten under.

Vi håper på å vokse til en solid gruppe i Gran IL etter hvert og gleder oss til kvelder med såre fingertupper, pump i armene og ikke minst hyggelig sosialt samvær. Sees vi i veggen?

Klatretider

Onsdag fra kl 19 – 21 i hallen, Hadeland VGS

Hva må til for at du kan bli med på klatring?

  • Du må være medlem i Gran IL

  • Du må være medlem i Gran IL – Klatregruppa. Kontingent ut året 2015 er 100,-

  • Du må ha Brattkort – henges synlig i klatreselen din

  • Du må ha eget utstyr: sko, sele, taubrems og tau

  • All klatring skjer på eget ansvar

Hva er Brattkort?

Brattkort er et bevis på at eieren av kortet har demonstrert tilstrekkelige kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne opptre sikkert på innevegg, og dessuten forstått og godtatt ansvarsforholdene ved inneklatring. Les mer på www.brattkort.no

Hvorfor må du ha Brattkort for å være med?

Klatring foregår i et miljø der faren for ulykker er forholdsvis stor. Vi må vite at du har nok kunnskap til å ha 100% fokus på egen og andres sikkerhet.

I klatring er vi avhengig av at veggbolter, topptaufester, tau og utstyr er 100% sikkert, da må også den som klatrer være i stand til å vurdere om sikkerheten til enhver tid er ivaretatt.

Det er lett å bli distrahert av andre klatrere eller annen aktivitet i klatrerommet og det skal lite til for å gjøre feil. Med gjennomført Brattkort-kurs vil du få innføring i alle disse tingene som er viktig for at klatring skal gjennomføres på en sikker måte.

Høres dette skremmende ut? Ta det med ro – klatring er for de fleste, men det er en sport som krever stort fokus på sikkerhet. Det er veldig overkommelig å lære seg grunnprinsippene for klatring og du skal ikke være bekymra for å melde deg på et brattkort-kurs.

Ønsker du å ta Brattkort-kurs?

Etter hvert satser vi på arrangere egne Brattkort-kurs, men inntil det er på plass må du ta Brattkort kurs på et annet klatresenter. Vi kan anbefale både Klatreverket www.klatreverket.no og Vulkan klatresenter http://www.kolsaas.no/kurs-treningsgrupper/innekurs/

Prøve deg i veggen før du tar brattkort-kurs?

Vi skal etter hvert kjøre introduksjonsdager hvor de som ønsker kan prøve seg i klatreveggen. Informasjon vil bli delt her og på våre Facebook-sider.

https://www.facebook.com/hadeland.klatreklubb (<-- ser at vi må endre linken her)

Visjon: Skape prestasjoner og adferd vi og samfunnet er stolt av

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift